Een ogenblik geduld a.u.b.

MVS in Cijfers Live!

16-05-2017
door Jeroen Muris

Nieuw! Alles wat u altijd al wilde weten over uw gemeente en meer…

Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden? Hoeveel bedragen de woonlasten? Hoeveel 19e-eeuwse gebouwen zijn er in de stad? Voor de antwoorden op deze vragen en nog veel meer kunt u terecht op de nieuwe data- en onderzoekswebsite van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam: https://mvs.incijfers.nl.

Meer data en meer functies

De basis van deze website bestond al een tijdje. U vindt er veel cijfers over de drie gemeenten op stads-, wijk- en buurtniveau. De nieuwe versie is gebruikersvriendelijker en beter vormgegeven.  Bovendien biedt de site nu meer gegevens en nieuwe functies. Zo worden de uitkomsten van onderzoeken van het Kenniscentrum voortaan op deze website gepubliceerd.

Data delen

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gebruiken steeds meer data om beleid te maken en beslissingen te nemen. De nieuwe website is een middel om die data te delen met alle geïnteresseerden en belanghebbenden. Uiteraard gaan de gemeenten hierbij zorgvuldig om met persoonlijke gegevens. De gepubliceerde data zijn niet te herleiden tot individuele personen.

Het Kenniscentrum

Het Kenniscentrum MVS, het onderzoeksteam van de drie gemeenten, verzamelt de informatie die de gemeenten nodig hebben. Die informatie komt deels uit bestaande bronnen en deels uit onderzoeken en analyses die het Kenniscentrum uitvoert.